Proiecte

(RESINFRA@DR) Facilitarea identificării și conectării actorilor socio-economici ai infrastructurilor de cercetare din regiunea Dunării

La 11 aprilie curent, Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir” (USDC) a găzduit sesiunea de informare privind infrastructurile de cercetare în macro-regiunea Dunării. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului RESINFRA@DR, care are drept scop facilitarea identificării și conectării actorilor socio-economici ai infrastructurilor de cercetare din regiunea Dunării.

Sesiunea a avut drept scop prezentarea activităților realizate în cadrul proiectului comunității, îmbunătățirea cunoașterii în dezvoltarea și consolidarea infrastructurilor științifice, precum și sporirea impactului socio-economic al acestora.

Având în vedere procesele de integrare în Spațiul European de Cercetare, precum și necesitatea realizării responsabilităților diferitor entități prevăzute de Codul cu privire la știință și inovare în acest domeniu, subiectul dezvoltării infrastructurilor științifice, precum și conectarea la cele disponibile în spațiul dunărean a captat atenția comunității științifice din țară. În acest context, sesiunea de informare a oferit o platformă de comunicare pentru Academia de Științe a Moldovei, reprezentată de președintele acesteia, academician Ion Tighineanu, Ministerul educației, culturii și cercetării, Dna Aliona Onofrei, Agenția Națională de Cercetare și Dezvoltare, Dl Dmitrii Parfentiev, conducători ai institutelor de cercetare și cercetători.

Dr. Martin Felix Gajdusek, liderul proiectului, a prezentat partenerii implicați și activitățile realizate în cadrul proiectului. Proiectul a produs un set de recomandări direcționate pentru fiecare categorie de actori implicați în ciclul de viață a infrastructurilor. Totodată, coordonatorul proiectului a prezentat platforma de evaluare a infrastructurilor, rezultatele activităților de instruire, precum și proiectele pilot realizate.

La solicitarea consorțiului proiectului, USDC, dl Igor Serotila,  în comun cu Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale, dr. Igor Cojocaru, a realizat un raport privind provocările actuale ale Republicii Moldova în domeniul dezvoltării și consolidării infrastructurii.

Raluca Ciobotaru, reprezentantul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) în cadrul proiectului, a prezentat evoluția infrastructurilor de cercetare în România, precum și platforma ERRIS.

Pagina oficială RESINFRA@DRhttp://www.interreg-danube.eu/approved-projects/resinfra-dr

0 comentarii la „(RESINFRA@DR) Facilitarea identificării și conectării actorilor socio-economici ai infrastructurilor de cercetare din regiunea Dunării

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: